Виктория Терзийска: Усмихвайте се повече!

Виктория Терзийска: Усмихвайте се повече!

сряда, 07 август 2013
Новини

По време на инициативата „Еколято“, ние, децата, участващи в нея се срещнахме с Виктория Терзийска. Вики, както е позната тя на феновете си, е вокал на българската поп и рок група „Мастило”. Автор е на всички текстове към парчетата на групата. Родена е в Исперих, но от 2-годишна живее в Разград. Учи в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”.

По-късно следва журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски.

07_08_2013_viki1.jpgТя бе един от капитаните във втория сезон на риалити формата „Fort Boyard”. Беше водеща на първия сезон на музикалния формат „Гласът на България“ заедно с Мартен Роберто по bTV през 2011 година. Участва във филма „Къде е Маги“. Албуми на групата: Iгуана, „Репетиция” с топ сингъла „Памуковите облаци”, „Ела до мен”. Най известните й песни са: „Моите кафеви очи”, „В ръцете ти е най-добре”, „В двореца съм сама” „Getting crazy“, „Лека нощ“ и др. Излиза на една сцена с Джо Кокър и Натали Имбрулия. През 2006 година е специален гост заедно с Руслана на международния музикален фестивал в Ейлат, Израел. „Мастило” е подгряваща група на Super Max на рок фестивала в Ловеч през 2007 г. С последните две групата достига челни места не само в родните музикални класации, но и в World Chart Express на MTV. Вики бе така любезна да ни отдели минути от тренировката си в градския парк, за да отговори на нашите въпроси и да ни даде автографи на тениските „Еколято“.

 – Здравей, Вики! Ние, младите „Репортери“ от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, знаем, че си от Разград! Какви са спомените ти от детството и родния край?
– Ами много са хубави. Първо, този парк беше като мое родно място, защото когато бях малка много дълго време изкарвах тук. Много се радвам, че ви срещам именно тук.

– Какво дете беше и кои ти бяха любимите занимания?
– Бях много палаво дете и постоянно играех с момчетата! Имах очила и непрекъсното ми бяха счупени, защото в детството ми бяха едни времена, които вие за щастие не помните, но тогава нямаше много неща по магазините. Вашата учителка съм сигурна, че ви е разказвала… Аз имах само един чифт рамки за очилата и непрекъснато бяха залепени с лейкопласт или тиксо.

– Сбъдна ли ти се детската мечта за професия?
– Ами, да! От малка желая да стана певица или музикант!

– Какъв стил музика предпочиташ?
– Мисля, че е видно, че предпочитам поп музиката, също така харесвам джаз, босанова, суинг. Увличам се по поп музиката, а фолк музиката никога не ме е привличала, но не я отричам, разбира се! Сигурна съм, че за всеки има място под слънцето!

– А имаш ли свой девиз в живота?
– Не, нямам девиз. По-скоро девиз ми е нещо, което написах на някои от вашите тениски – Усмихвайте се повече!

– Кое е твоето любимо изпълнение?
– Имам много любими изпълнения! Напоследък сме направили една акустична версия на „В двореца съм сама“ и много ми харесва да я изпея само с китара заедно с Десо!

– Какво мислиш за съвременните тийнейджъри?
– Мисля, че сте много сладки, големи хитреци и хитруши сте! Смятам, че сте много готини деца, за съжаление сте се родили във време, в което има много информация и трябва да направите избора си на коя да вярвате!

– Кои са бъдещите ти планове?
– Бъдещите ми планове са през есента да пуснем с „Мастило“ една песен заедно с Любо Киров. Ние вече сме я записали, ще снимаме клип и през есента ще можете да видите клипа по телевизията.

– За колко време си в Разград и обичаш ли спорта?
– Обожавам да спортувам. Всяка сутрин идвам да тичам в парка, когато съм в Разград, иначе ще си поостана тук при родителите ми!

– Вики, аз също се занимавам с музика като теб и мисля да стана певица, какво ще ме посъветваш? /въпросът е от Патриция/
– Ще те посъветвам да вярваш в себе си! Трябва да си намериш готини синбеци, с които да пееш. По време на второто издание на Фестивала „Разград – градът е сцена“ пред стария театър участвах в ателие… Там имаше много деца от Разград и областта, които пяха и ние им подарихме грамоти и награди за спомен. Сцената беше прекрасна! Ако има подобна друга инициатива с мен, ще се радвам да участваш в нея. Пожелавам ти да печелиш много конкурси, да покоряваш върхове!

– Какво е чувството да си звезда?
– Ами аз не се чувствам звезда, а съм съвсем нормална като вас! За мен най-големите звезди са най-обикновените хора. Дали ми харесва? Понякога не ми харесва, защото смятам, че всеки човек трябва да има малко време за уединеност, възможност да бъде сам със себе си, а аз почти го нямам това.

– Какво мислиш за инициативата „Еколято“?
– Смятам, че това е страхотна инициатива. Искам да поздравя община Разград и Центъра за ученическо техническо и научно творчество за тази благородна инициатива. Дано повече дечица да се включат заедно с вас! И както казах и преди малко, много се радвам, че ви срещнах именно в любимия си парк. Поздравявам ви, че сте се заели с толкова хубава инициатива – да го поддържате чист. Надявам се, че всички млади хора на Разград да взимат пример от вас!

Източник: Екип 7


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mastilon/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *